loader image

Celebrat a Tarragona el 12e CURS DE DINAMITZADORS/ES DEL PLÀ CATALÀ D’ESPORT A L’ESCOLA

Uns 400 joves d’entre 12 i 18 anys de tot Catalunya can començar el 26 de juny al Complex Educatiu de Tarragona la 12a edició del Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola, que s’allargarà fins el proper dissabte 1 de juliol. El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, ha presidit la inauguració, acompanyat del representant territorial de l’Esport a Tarragona, Joan Plana, i de la gerent de la instal•lació, Teresa Ordobàs.

L’activitat s’imparteix amb la col·laboració de l’Escola Catalana de l’Esport i l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo–DiC), i inclou dos cursos: el CIATE de Dinamitzadors/res (1r nivell), amb 312 inscrits, i el CIATE de Gestió (2n nivell), amb 87 alumnes.

Les autoritats han donat la benvinguda als nois i noies i els han encoratjat a aprofitar aquesta estada esportiva per formar-se en valors i iniciar-se en la gestió esportiva, uns coneixements que podran aplicar als seus centres educatius per tal d’incrementar i millorar la pràctica esportiva entre els seus companys i companyes, alhora que els poden servir com a base per a un futur laboral en aquest camp.

Aquests joves, procedents de totes les comarques de Catalunya, han estat seleccionats/des pels coordinadors/des dels 1.001 centres educatius que han participat al Pla Català d’Esport a l’Escola durant el curs 2016-17. Els dinamitzadors estaran en règim d’allotjament i pensió completa durant 6 dies –de dilluns a dissabte- i faran una formació específica de 50 hores (8 hores diàries) amb continguts sobre activitats esportives i sobre iniciació a la gestió esportiva, el lideratge i la formació en valors. El bloc de continguts i el professorat és facilitat i programat per l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Els cursos de dinamitzadors s’emmarquen en el Pla Català d’Esport a l’Escola, el programa impulsat per la Generalitat des de fa 12 anys per incrementar la pràctica esportiva en horari no lectiu en els centres educatius, en el marc d’una societat cada vegada més sedentària, i per educar el jovent en valors. Els dinamitzadors/es són els alumnes responsables de liderar l’associació esportiva que s’ha creat a cada escola inclosa al Pla Català.

Durant aquests cursos diversos voluntaris de l’Associació Joves Dirigents Catalans qua anteriorment havien cursat aquestes formacions, han ajudat al correcte desenvolupament de l’event, donant suport a l’organització i als alumnes participants.