loader image

El 13è Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola ja està en marxa a Tarragona

Més de 500 joves d’entre 12 i 18 anys (55% noies) de tot Catalunya han començat avui al Complex Educatiu de Tarragona la 13a edició del Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola, que s’allargarà fins el proper dissabte 30 de juny. El subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, ha presidit la inauguració, acompanyat de la gerent de la instal·lació, Teresa Ordobàs.

L’activitat s’imparteix amb la col·laboració de l’Escola Catalana de l’Esport i l’Associació de Joves Dirigents (Jo–DiC), i inclou dos cursos: el CIATE de Dinamitzadors/res (1r nivell), amb 340 inscrits, i el CIATE de Gestió (2n nivell), amb 170 alumnes, que ha doblat el nombre d’alumnes respecte l’any passat.

Les autoritats han donat la benvinguda als nois i noies i els han encoratjat a aprofitar aquesta estada esportiva per formar-se en valors i iniciar-se en la gestió esportiva, uns coneixements que podran aplicar als seus centres educatius per tal d’incrementar i millorar la pràctica esportiva entre els seus companys i companyes, alhora que els poden servir com a base per a un futur laboral en aquest camp.

Aquests joves, procedents de totes les comarques de Catalunya, han estat seleccionats/des pels coordinadors/des dels 981 centres educatius que han participat al Pla Català d’Esport a l’Escola durant el curs 2017-18. Els dinamitzadors estaran en règim d’allotjament i pensió completa durant 6 dies –de dilluns a dissabte- i faran una formació específica de 50 hores (8 hores diàries) amb continguts sobre activitats esportives i sobre iniciació a la gestió esportiva, el lideratge i la formació en valors. El bloc de continguts i el professorat és facilitat i programat per l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Aquest 2018 es manté el model implantat l’any passat, en què es va començar a fer tot el CIATE sencer de Dinamitzadors, sumant el Bloc Comú al Bloc Específic que ja es feia, i on s’afegia al CIATE de Gestió la càpsula professionalitzadora de continguts de salut, seguretat i primers auxilis, que permet als que superin el curs i facin les pràctiques corresponents tramitar la seva inscripció al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya.

Els cursos de dinamitzadors s’emmarquen en el Pla Català d’Esport a l’Escola, el programa impulsat per la Generalitat des de fa 13 anys per incrementar la pràctica esportiva en horari no lectiu en els centres educatius, en el marc d’una societat cada vegada més sedentària, i per educar el jovent en valors. Els dinamitzadors/es són els alumnes responsables de liderar l’associació esportiva que s’ha creat a cada escola inclosa al Pla Català.