loader image

Jornades KDM Primavera: Tres dies d'esport, formació i natura a Puigcerdà!

21 d’abril de 2023.

Hola JoDiC’s! Avui us portem una notícia sobre les Jornades KDM, les jornades esportives i formatives que organitza cada any la Jo-DiC.

Aquest any les Jornades KDM Primavera s’han celebrat els dies 3, 4 i 5 d’abril. Ens vam reunir un total de 84 dinamitzadors/es a Puigcerdà, la comarca de la Cerdanya, on el 70% de la participació ha estat per part de les nostres dinamitzadores.

El motiu de les jornades KDM que la JoDiC organitzem dos cops l’any, és organitzar activitats esportives i formatives per als dinamitzadors i dinamitzadores de la Jo-DiC. Tenim com a objectiu que ells i elles puguin aprendre noves tècniques i habilitats que els hi permeti millorar la seva tasca com a dinamitzadors/es esportius i esportives. Per aquesta raó, les jornades van estar plenes d’activitats interessants i divertides.

 

El primer dia, els participants van ser rebuts per l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i la regidora d’esports Mar Quera. Després, van realitzar tallers de Dinamitzador més enllà de l’escola, Dinàmiques de grup i jocs de nit.

El segon dia van estar dedicats a activitats esportives a la muntanya, com ara el trekking i el trail, així com tallers de seguretat i supervivència a la muntanya i d’orientació. També van tenir l’oportunitat de participar en activitats nocturnes organitzades per els propis dinamitzadors i dinamitzadores de la nostra junta Jo-DiC.

El tercer i darrer dia, van gaudir d’activitats esportives d’orientació i turisme esportiu a Puigcerdà, com ara el tir amb arc, paintball, cartografia, etc. Finalment, es va celebrar la cloenda de valoració de les Jornades KDM, agraint a tots els i les JoDiC’s per venir.

Un dels motius per escollir Puigcerdà com a lloc de les jornades va ser la seva ubicació als Pirineus, així com el fet que aquesta comunitat serà la Comunitat Europea de l’Esport el 2023. Això va permetre als participants gaudir d’un entorn natural privilegiat i apropar-se a la pràctica esportiva en plena natura.

En definitiva, les Jornades KDM van ser un èxit total, amb moltes activitats interessants i una gran participació. Sens dubte, van ser uns dies per recordar per als dinamitzadors/es esportius que hi van participar. El nostre equip d’imatge ha fet un video que expressa a la perfecció, com han estat aquests tres dies.