loader image

Més d’un centenar de JoDiC’s a les Jornades KDM al Deltebre!

21 d’abril de 2023.

Hola JoDiC’s! Us portem una notícia sobre les trobades esportives i formatives més esperades al llarg de l’any per tots vosaltres: les Jornades KDM.

Aquest any les Jornades KDM Tardor s’han celebrat els dies 9, 10 i 11 de setembre a Deltebre, amb un total de 115 dinamitzadors/es participants, sent així les jornades amb rècord d’assistència fins ara!

Per als que no ho sapigueu, el motiu de les Jornades KDM que la JoDiC organitzem dos cops l’any, és organitzar activitats esportives i formatives per als dinamitzadors i dinamitzadores de la Jo-DiC. Tenim com a objectiu que ells i elles puguin aprendre noves tècniques i habilitats que els hi permeti millorar la seva tasca com a dinamitzadors/es esportius i esportives, i/o donar eines que puguin aplicar en el seu dia a dia. És per això que a aquestes jornades s’han tractat temes molt diferents. El primer dia, en arribar a la casa de colònies de Delta Park, els/les participants van ser
rebuts per l’equip tècnic de la JoDiC, i es va fer la inauguració i benvinguda a aquestes Jornades KDM Tardor. I per trencar el gel, la primera activitat es va dedicar a fer dinàmiques de coneixença i jocs en grup. Tot seguit, aprofitant que tothom ja es començava a conèixer millor, o si més no a retrobar-se, tothom va participar en la millor
activitat per poder fer pinya: Iniciació al món casteller, on de la mà de la colla castellera “Xiqüelos i Xiqüeles del Delta” els/les JoDiC’s van aprendre els conceptes generals dels castells, i van tindre l’oportunitat d’estrenar-se en aquesta pràctica.

 

El segon dia va estar dedicat tallers i activitats on es van tractar diversos temes. El taller de “Trust the process” va servir com a espai de debat on els/les joves van poder parlar de la importància de la disciplina per a aconseguir objectius, saber valorar el camí i reflexionar sobre les motivacions i els fracassos en aquest procés. Una altra activitat va ser “AF Postural”, una dinàmica on es van treballar exercicis d’expressió corporal i una petita sessió de ioga a tall de relaxació i cloenda de l’activitat. “Evolució del/la dinamitzador/a” va ser un altre dels tallers que van poder gaudir a aquestes jornades, on tots i totes van tindre l’oportunitat de parlar i compartir els seus objectius i què han fet, fan o faran per aconseguir-los, a més d’escoltar la visió i experiència dels talleristes de l’activitat respecte
als seus objectius professionals influenciats també per la seva vessant més dinamitzadora. I l’altra activitat que van poder practicar al llarg del dia va ser “Skateboard i comunicació”, una activitat de la mà d’Skatia on es veia reflectida la importància del treball en equip, la cooperació i el bon rotllo a l’hora d’aprendre una activitat nova, i com utilitzar l’skateboard com a eina de treball més enllà de l’esport.

També van tenir l’oportunitat de participar en activitats nocturnes, com una cerca del tresor i un Trivial, organitzades pels propis dinamitzadors i dinamitzadores de la nostra junta Jo-DiC.

El tercer i darrer dia l’activitat estrella va ser el caiac, fent una ruta de 7 km a l’Illa de Gràcia, a prop de la desembocadura del riu Ebre. Finalment, es va celebrar la cloenda de valoració de les Jornades KDM, agraint a tots els i les JoDiC’s la seva participació.

Així doncs, aquestes Jornades KDM van ser un èxit total, on tot i ser un grup tan gran i tan divers, tothom ha pogut gaudir d’aquests tres dies plens d’activitats, tallers i dinàmiques en un ambient molt distès i entre amics, i tant de bo que no siguin les últimes!