loader image

Comença a Tarragona el 14è Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola

  • Uns 500 joves d’entre 12 i 18 anys (55% noies) de tot Catalunya han començat avui al Complex Educatiu de Tarragona la 14a edició del Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola, que s’allargarà fins el proper diumenge 30 de juny. La cap de l’Àrea d’Esport Escolar del Consell Català de l’Esport, Carolina Garzo, ha presidit la inauguració al costat dels responsables del curs.

L’activitat s’imparteix amb la col·laboració de l’Escola Catalana de l’Esport i l’Associació de Joves Dirigents (Jo–DiC), i inclou dos cursos: el CIATE de Dinamitzadors/res (1r nivell), amb 320 inscrits, i el CIATE de Gestió (2n nivell), amb 170 alumnes.

Les autoritats han donat la benvinguda als nois i noies i els han encoratjat a aprofitar aquesta estada esportiva per formar-se en valors i iniciar-se en la gestió esportiva, uns coneixements que podran aplicar als seus centres educatius per tal d’incrementar i millorar la pràctica esportiva entre els seus companys i companyes, alhora que els poden servir com a base per a un futur laboral en aquest camp.

Aquests joves, procedents de totes les comarques de Catalunya, han estat seleccionats/des pels coordinadors/des dels 974 centres educatius que han participat al Pla Català d’Esport a l’Escola durant el curs 2018-19. Els dinamitzadors estaran en règim d’allotjament i pensió completa durant 6 dies –de dimarts a diumenge- i faran una formació específica de 50 hores (8 hores diàries) amb continguts sobre activitats esportives i sobre iniciació a la gestió esportiva, el lideratge i la formació en valors. El bloc de continguts i el professorat és facilitat i programat per l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Aquest 2019 es manté el model implantat fa dos anys, en què es va començar a fer tot el CIATE sencer de Dinamitzadors, sumant el Bloc Comú al Bloc Específic que ja es feia, i on s’afegia al CIATE de Gestió la càpsula professionalitzadora de continguts de salut, seguretat i primers auxilis, que permet als que superin el curs i facin les pràctiques corresponents tramitar la seva inscripció al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya.

Els cursos de dinamitzadors s’emmarquen en el Pla Català d’Esport a l’Escola, el programa impulsat per la Generalitat des de fa 14 anys per incrementar la pràctica esportiva en horari no lectiu en els centres educatius, en el marc d’una societat cada vegada més sedentària, i per educar el jovent en valors. Els dinamitzadors/es són els alumnes responsables de liderar l’associació esportiva que s’ha creat a cada escola inclosa al Pla Català.