loader image

490 JOVES CATALANS S’HAN FORMAT A TARRAGONA COM A DINAMITZADORS D’ESPORT A L’ESCOLA

Després de sis dies d’intensa activitat, avui ha finalitzat la 14a edició del Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola, en el qual han participat més de 500 joves d’entre 12 i 18 anys (55% noies) de tot Catalunya al Complex Educatiu de Tarragona. Oriol Marcé, sub-director general d’Activitats Esportives i Infraestructures, ha presidit la cloenda de l’activitat.

La cloenda ha començat amb una mostra d’activitats per part dels grups de dinamitzadors a la plaça central del Complex Educatiu. A continuació, l’alumnat i les famílies s’han traslladat al teatre, on ha tingut lloc l’acte oficial amb els parlaments de les autoritats i el lliurament de diplomes als nois i noies. Durant el matí, els joves han assistit a les últimes classes del curs.

El 14è Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola s’ha impartit amb la col·laboració de l’Escola Catalana de l’Esport i l’Associació de Joves Dirigents (Jo–DiC), i incloïa dos cursos: el CIATE de Dinamitzadors/res (1r nivell), amb 320 inscrits, i el CIATE de Gestió (2n nivell), amb 170 alumnes.

Aquests joves, procedents de totes les comarques de Catalunya, han estat seleccionats/des pels coordinadors/des dels 974 centres educatius que han participat al Pla Català d’Esport a l’Escola durant el curs 2018-19. Els dinamitzadors han estat en règim d’allotjament i pensió completa durant 6 dies – de dimarts a diumenge- i han fet una formació específica de 50 hores (8 hores diàries) amb continguts sobre activitats esportives i sobre iniciació a la gestió esportiva, el lideratge i la formació en valors. El bloc de continguts i el professorat estava facilitat i programat per l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Aquest 2019 s’ha mantingut el model implantat l’any passat, en què es va començar a fer tot el CIATE sencer de Dinamitzadors, sumant el Bloc Comú al Bloc Específic que ja es feia, i on s’afegia al CIATE de Gestió la càpsula professionalitzadora de continguts de salut, seguretat i primers auxilis, que permet als que superin el curs i facin les pràctiques corresponents tramitar la seva inscripció al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya.

Els cursos de dinamitzadors s’emmarquen en el Pla Català d’Esport a l’Escola, el programa impulsat per la Generalitat des de fa 14 anys per incrementar la pràctica esportiva en horari no lectiu en els centres educatius, en el marc d’una societat cada vegada més sedentària, i per educar el jovent en valors. Els dinamitzadors/es són els alumnes responsables de liderar l’associació esportiva que s’ha creat a cada escola inclosa al Pla Català.